lansarea
Blog

Lansarea cărții Radiografia Suferinței și a Vindecării

N-am mai scris de multă vreme. Și asta pentru că, ultimele luni au fost de-a dreptul copleșitoare. Și chiar dacă ultimul eveniment încă nu mi s-a întipărit în minte cum trebuie, am să vă scriu totuși despre el. Și anume despre lansarea cărții Radiografia Suferinței și a Vindecării.

Am așteptat mult să mă pot bucura de carte. V-am povestit despre ea aici, dar am să vă las și alte recenzii ca să le citiți. Dar când cei de la Editura Creator mi-au spus că lansarea este oficial în calendar, pe data de 15 iunie mi-a tresărit sufletul.

Ce bucurie…15 iunie, lansarea cărții mele, marcantă, parcă, după moartea lui Eminescu. Unde altundeva puteam îmbrățișa arta scrisului mai frumos decât în Cărturești – Iași. În mijlocul cărților se naște o altă carte, cartea mea de debut.

Am avut alături de mine oameni pe care îi pot numi oameni de suflet. Oameni pe care îi admir și pe care îi pot folosi ca exemplu mereu. Bineînțeles, alături cu gândul au fost și mai mulți oameni, pentru că sufletul bun la suflete bune trage. Și cu siguranță, dacă vrei să susții pe cineva, distanța nu e un impediment, căci puterea gândului străbate toate barierele timpului si ale spațiului.

Cartea mea nu este o carte pe care o poți deschide și poți recita din ea. Sunt puține pasaje pe care le poți exemplifica, fără să trebuiască să parcurgi toată lectura. Așa că, pentru lansarea cărții, ne-am gândit să facem un cerc terapeutic. Astfel, alături de mine au fost medicul psihiatru Florina Vîrnă și, psihoterapeuta Daniela Mitrofan. Cu ele tot evenimentul a fost exact așa cum mi l-am imaginat. Și țin să le mulțumesc, pentru că au făcut parte din visul meu.

Alături de psihoterapeut Daniela Mitrofan și dr. Florina Vîrnă

Lansarea cărții sau un cerc terapeutic

Mi-a plăcut foarte mult ideea de a forma un cerc, de a reda așa intim povestea cărții mele. Am simțit că ne-am conectat cu toții și a fost cu adevărat terapeutic. De la început am trasat cu cele două invitate câteva linii mari pe care ne-am dorit să le urmăm, astfel încât totul să fie succint și o experiență de neuitat pentru toată lumea. Ne-am înțeles de minune și, cel mai important, am păstrat întotdeauna esența cărții.

Trebuie să recunosc că am avut mari emoții. Cred că se observă, totuși au trecut atâtea luni de la lansare și eu abia acum pot așterne câteva gânduri despre ea. Nu mi-am imaginat vreodată că pot aduce în cerc alături de mine atâția oameni. Oameni care să se bucure cu mine, să lăcrimeze cu mine, oameni pentru care să fiu un exemplu. M-am bucurat să văd mulți oameni din librărie oprindu-se și ascultând povestea mea, povestea cărții mele.

Lansarea a fost, așa cum mi-au spus și dr. Florina Vîrnă, dar și Marina, fotografa evenimentului, un eveniment încărcat de trăiri, simțiri și emoții. Cartea mea este despre suferință și despre un proces întreg de vindecare. Prin această lansare de carte am vrut să arăt oamenilor că deși e greu, e necesar să nu ne împotmolim în suferință. Și, cel mai important, sper eu că i-am învățat cum fiecare element prin care te reculegi după pierderea cuiva drag este esențial pentru a putea răzbi prin viață.

Unele goluri nu se mai acoperă

Moderatoarea mea, Florina, m-a invitat la lansarea cărții să povestesc despre ce mă leagă pe mine de mama și de bunica. Brățara noastră cu un bănuț, care are pe el trei fetițe. Brățara pe care de-a lungul timpului, din 2017, de la ultima zi de naștere a bunicii, până în prezent, nu mi-am dat-o jos decât când am intrat în sala de operații.

Îmi dau seama acum, uitându-mă peste fotografii, că îmi place să povestesc. Știam asta despre mine, dar acum am descoperit ceva în plus, ceva mult mai important, care mă face să continui. Odată cu lansarea, simțind vibrația oamenilor din jur, am realizat cât e de important să ai o mână, chiar de la un străin, care să te ghideze. Care să-ți confirme că nu ești singur în ceea ce trăiești.

Încă o dată țin să menționez oamenilor care au făcut asta posibil: editurii Creator, Marinei – fotografa, librăriei Cărturești. Și, nu în ultimul rând, mamei mele, care mă susține negreșit, și tuturor oamenilor din jurul meu care au susținut acest proces.

În loc de încheiere

Chiar dacă oficial sunt un autor publicat, în aceste momente îmi este greu să pun în cuvinte toate trăirile de la lansarea cărții. De fapt, e copleșitor tot ce s-a întâmplat din ianuarie 2023 încoace. Cred că încă o carte nu ar fi de ajuns ca să facă lumină la tot ce am simțit în ultimii aproape doi ani, de acum. Însă știu că experiențele mele, trăirile mele, luptele mele, undeva, cândva, vor ajuta pe cineva.

Cartea mea de debut, sunt sigură că deja a ajutat mulți oameni. Mă voi opri aici? În niciun caz. Cei de la editura Creator trebuie să fie pregătiți, pentru că urmează ceva. Cei care m-au încurajat să mai scriu, să facă loc în raftul bibliotecii. Iar cei care au plâns cu mine, citindu-mi cartea, ei bine, sper ca ce urmează să vă aducă și un zâmbet pe față.

Cuvintele sunt de prisos pentru toate emoțiile. Vă aștept cu drag, să ne bucurăm împreună și la următoarele lansări. Vă las mai jos câteva momente surprinse de Marina, care să vorbească mai mult decât orice v-aș putea relata eu despre lansare.

Mă înclin!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *